Független mérnök

Független mérnök


A nagyobb tőke bevonásával létrejövő beruházások megvalósításakor előfordul, hogy a tervezett beruházás megvalósításhoz az építtető banki hitelt vesz igénybe. A hitelt adó természetes igénye, hogy a beruházás folyamán, tájékozódjon a hitelösszeg felhasználásáról, pontosan követni tudja a hitelösszeg felhasználásának ütemét, gazdaságosságát és szakszerűségét. A hitel gazdaságos és szakmailag megfelelő felhasználásának ellenőrzéséhez a hitelt nyújtó banknak olyan beruházásban jártas, az építetőtől és a kivitelezőtől egyaránt független szakemberre van szüksége, aki az érdekeit képviselve, szakértelmével segítségükre tud a lenni. Ezt a mérnöki tevékenységet nevezzük független mérnöki szolgáltatásnak.

Független (banki) mérnöki szolgáltatás

Ha minket bíz meg független mérnöki szolgáltatás nyújtásával, akkor biztos lehet benne, hogy érdekeinek védelmét, a munka ellenőrzését kiváló minőségben és a lehető leggondosabban fogjuk ellátni. Ingatlanfejlesztések, ingatlan beruházások mérnöki szereplőjeként és független mérnöki szolgáltatásban szerzett tapasztalatunk garantálja mindezt megbízónknak.

Kinek ajánljuk független mérnöki szolgáltatásunkat?

Cégünk a független mérnöki szolgáltatás keretei között vizsgálja mérnök szakértőként a beruházáshoz felvett hitel felhasználásának megfelelőségét illetve ellenőrzi az építési munkák szakszerűségét. A független mérnöki tevékenység eredményeképp megbízónk valós és hiteles információt kap a beruházás állapotáról, készültségi fokáról, illetve a hitel összeg felhasználásának üteméről.

Független mérnökként, a hitelt kihelyező bank megbízottjaként, tevékenységünkkel a hitelező bank kockázatát csökkentjük. Ugyanakkor a banktól hitelt igénylő számára is előnyös a felügyeletünk. Nemcsak ellenőrizzük tevékenységét, hanem segítséget is nyújtunk számára a beruházás megvalósítása során felmerülő mérnöki tevékenységet érintő problémák feltárásában és adott esetben szakmai tanácsainkkal annak megoldásában is. Így közreműködésünkkel lehetőség nyílik arra, hogy költségeit is optimalizálja.

Független mérnöki szolgáltatásunkat ajánljuk olyan pénzintézeteknek, akik különböző beruházásokhoz nyújtanak prokjekthitelt és független szakértővel szeretnék biztosítani a hitelösszeg, célnak mindenben megfelelő felhasználását. Olyan vállalkozásoknak is ajánljuk szolgáltatásunkat, melyek csak úgy kapnak projekthitelt, ha független szakértőt alkalmaznak, vagy pusztán csökkenteni akarják beruházásuk pénzügyi és műszaki kockázatát egy megfelelő és tapasztalt szakember bevonásával.

Íratkozzon fel hírlevelünkre!


Kövessen Minket a Facebookon