Értékbecslés

Értékbecslés


Számos olyan helyzet állhat elő az ingatlantulajdonosok életében, amikor szükségessé válik értékbecslés készíttetése. Az ingatlan értékbecslés egy olyan szakértői vélemény, mely adott ingatlant valamely cél szempontjából vizsgál és határozza meg a vizsgált cél szerinti értékét. Ingatlan értékbecslést csak megfelelő jogosítvánnyal rendelkező személy végezhet.

Leggyakrabban a tulajdonosok forgalmi vagy piaci érték becslésére kérik fel a szakértőt ingatlanokkal kapcsolatban. Ilyen célú értékbecslésen kívül ismerünk még műszaki értékbecslést, lehetőség van nettó pótlási érték becslésére, amortizáció szakértői becslésére, különböző, ingatlanon fennálló vagyoni értékű jogok értékének megbecslésére (haszonélvezeti jog, özvegyi jog, vételi jog, elővásárlási jog, bérleti jog, haszonbérleti jog). Vitás esetekben gyakori, hogy résztulajdon értékének becslését is kérik. Természetesen nemcsak az adott ingatlan tulajdonosa kérhet szakértői értékbecslést, akár bíróság, vagy bank is igényelheti a független szakértő értékmeghatározását.

Hogyan használható fel a szakértő által készített ingatlan értékbecslés?

Legtöbbször a szakértői véleményt hitelügyletekben, hatósági eljárásokban illetve bírósági perekben, egyezségekben vagy pályázatok során használják. Egyre gyakoribbá válik az is, hogy az értékbecslés adásvételekhez kötődik, mikor az eladó, az ingatlan értékesítése előtt, tájékozódásképp kéri a szakértő segítségét az ingatlan forgalmi értékének meghatározásában. A leendő vevő – általában nagyobb értékű ingatlanok vásárlása előtt- is kérheti a forgalmi értékbecslést, hiszen bizonyos akar lenni afelől, hogy tőkéjét a forgalmi értékhez igazítva fekteti be.

Félkész épületek értékének becslése is szakértőt kívánhat, mind az eladási, mind a vásárlási oldalról. A szakvélemények objektivitása biztosítja, hogy a jogügyletben résztvevő felek kölcsönösen előnyös, a piaci lehetőségekhez igazított üzletet kötnek. Az értékbecslés sokrétű, matematikai, piaci és építészeti tudást feltételez, így elmondható, hogy a szakmai tapasztalat, az egzakt számításokon túl jelentős szerepet játszik a szakvélemény hitelességében. Cégünknek nem profilja ingatlan értékbecslés készítése, de természetesen tudunk olyan szakembert ajánlani, akinek tapasztalata és referenciái garantálják a minőségi munkát.

Igazságügyi szakértés

Cégünk tevékenysége során arra törekszünk, hogy erre a szolgáltatásunkra Önnek ne legyen szüksége.

Amennyiben olyan helyzet alakul ki, hogy egy építmény megvalósításában súlyos műszaki gondok merülnek fel, mely vitát eredményez az építmény megvalósításában részt vevő felek között, úgy szakmai felkészültségünkkel és hatósági jogosítványunkkal állunk megbízóink
rendelkezésére:

  • beruházás, beruházás lebonyolítás, építés gazdaság,
    építésszervezés; 
  • építési szakipar; 
  • építés technológia;
  • épület szerkezetek igazságügyi szakértői
    vizsgálatában. 

Ha minket bíz meg igazságügyi szakértői vizsgálat elkészítésével, biztos lehet benne, hogy minőségi szakvéleményt adunk és megbízónk számára hatékony és műszakilag helyes megoldásokat javasolunk a felmerült problémákra.

Íratkozzon fel hírlevelünkre!


Kövessen Minket a Facebookon