Költségvetés

Költségvetés


Mint minden építkezési tevékenységnél, az orvosi rendelők, fogorvosi rendelők építésénél, kialakításánál is sarkalatos kérdés, hogy az építtetőnek mennyibe fog kerülni ez a beruházás. Ahhoz, hogy pontosan, precízen erre a kérdésre válaszolni lehessen, részletes költségvetés készítése szükséges. A költségvetés részletesen tartalmazza az építkezés során felhasználandó anyagok pontos minőségét és mennyiségét, illetve az építkezés során elvégzendő munkákat és azok mennyiségét. Az árazatlan részletes költségvetés arra is alkalmas, hogy a megrendelő össze tudja hasonlítani a kivitelezők által adott árajánlatokat. Így minden ajánlattevő ugyanazokra a munkafolyamatokra tud árajánlatot benyújtani az építtetőnek. Korábbi cikkünkben részletesebben írtunk a költségvetés- és ütemtervek készítésének módjáról és tartalmáról, továbbiakban a jól elkészített költségvetés fontosságára tesszük a hangsúlyt.

Miben nyújt segítséget a jól elkészített költségvetés?

  • Hitelesen tájékoztatja az építtetőt az orvosi rendelő kialakításához, építéséhez szükséges várható költségekről,
  • pontosan – tételesen – láthatja az építtető, hogy milyen munkafolyamatokat fognak elvégezni, milyen anyagokat, milyen mennyiségben és minőségben fognak beépíteni és felhasználni,
  • védi az építtetőt a kivitelezővel szemben, hiszen a kivitelezőn számon kérhető az elvégzett munka, ha a költségvetés a kiviteli szerződés alapját képezi,
  • egy jól elkészített költségvetés alkalmas arra, hogy annak alapján ütemterv készüljön, mely az építkezési tevékenységet “időben” ütemezi.

Fenti tények miatt kiemelten fontos szerepet játszik a jó költségvetés a beruházás megvalósításának sikerében. Egy részletes költségvetés esetén az építtetőt nem érhetik váratlan anyagi természetű meglepetések a kivitelezés során. Ha minket bíz meg rendelője költségvetésének elkészítésével, minőségi és pontos, szakmai tapasztalatokkal alátámasztott költségvetést készítünk Önnek, mely a kivitelezővel szemben is védeni fogja és hozzájárul a tervezett beruházás precíz megvalósulásához.

Íratkozzon fel hírlevelünkre!


Kövessen Minket a Facebookon