Felmérés

Felmérés


Aki orvosi rendelő építésébe vagy kialakításába kezd érdemes építész szakembert megkérnie az ingatlan műszaki állapotának felmérésre. Korábbi cikkünkben már írtunk az épületek állapotfelméréséről, mint építészeti tevékenységről. A műszaki állapotfelmérés eredményeképp egy olyan objektív szakvélemény születik, mely hitelesen nyilatkozik  a vizsgált ingatlan szerkezeti elemeiről, szakipari elemeiről, a technológia berendezésekről, az elektromos-, víz-csatorna-, gáz hálózati rendszereiről, közművekkel való ellátottságáról, mely meghatározza az ingatlanok állapotfelmérés idején mutatott műszaki állapotát.

Miért fontos és hasznos az állapotfelmérés?

  • Ha Ön ingatlan vásárlását, esetleg épületrész megvételét tervezi abból a célból, hogy ott orvosi rendelőt alakítson ki, akkor nagyon fontos, hogy tisztában legyen a megvásárolni kívánt ingatlan műszaki állapotával és a benne rejlő lehetőségekkel, vagy épp korlátokkal. Ha valaki használt autó vásárlását tervezi, általában oda is szerelővel érkezik az vásárló és csak gondos kivizsgálás után köttetik meg az üzlet. Mennyire fontos lenne ez ez egy ingatlan adásvétel esetén is, hiszen ebben az esetben jóval komolyabb összeg befektetéséről van szó. S akár egy autó, egy-egy ingatlan is rendelkezhet olyan “rejtett hibával” melyet csak a szakember számára láthatóak. Mégis sokan “megspórolják” az építész szakember szolgáltatásának díját, hogy aztán sokkal “drágábban” fizessenek a műszaki állapotfelmérés hiányából fakadó hibákért, rejtett hibákért.
  • Ha Ön egy meglévő, már saját tulajdonban lévő ingatlanban szeretne orvosi vagy fogorvosi rendelőt kialakítani, akkor is tanácsos szakembert bevonni az ingatlan műszaki állapotának felmérésére, hiszen még a tervezés kezdte előtt kiderülhetnek felújítást igénylő elemek, esetleg megoldásra váró technológiai berendezésekkel összefüggő problémák, mellyek megoldásra várnak. Vagy épp olyan lehetőségek tárulnak fel, melyek az épület, épületrész funkciójának megváltotatásakor a költségeket pozitívan fogják befolyásolni.
  • Egy megfelelően elvégzett épületfelmérés az eladási árat is befolyásolhatja, és természetesen nem azt jelenti, hogy Önnek esetleg a hiányosságok miatt el kell álnia a vételi szándékától. Sokkal inkább segít megalapozott döntést hozni, és tisztább képet adhat az adásvételhez.

Cégünk vállalja orvosi rendelők állapotfelmérését, illetve rendelőnek kiválasztott épületek állapotfelmérését – ha minőségi, megbízható munkát szeretne válasszon minket, és megháláljuk bizalmát!

Íratkozzon fel hírlevelünkre!


Kövessen Minket a Facebookon