Fogorvosi rendelők, háziorvosi rendelők berendezése

Fogorvosi rendelők, háziorvosi rendelők berendezése


Az orvosi, fogorvosi egészségügyi szolgáltatás sok szempontból speciális tevékenységnek számít, így maga a szolgáltatás nyújtás helye, azaz a rendelő és annak berendezése is különleges követelményeknek és elvárásoknak kell hogy megfeleljen. Sikeres praxis működtetéséhez nem csak magas színvonalú szakmai tudás szükségeltetik, a sikerben komoly szerepet tölt be a rendelő megfelelő berendezése, gépparkja, funkcionális kialakítása is. Egy lakás, vagy családi ház berendezéséhez is sokszor hívják segítségül lakberendező szaktudását, egy rendelő berendezéséhez, beltereinek felosztásához pedig még inkább fontos, hogy megfelelő tapasztalattal és referenciákkal rendelkező szakember véleményét kérjük ki. Hiszen a berendezés minőségén, elrendezésén is múlhat a szolgáltatás sikere.

Miért tekinthető speciális berendezési igényűnek egy orvosi rendelő?

  • Mert fontos, hogy páciensei megnyugtató környezetben várakozzanak, illetve a kezelés során is “jól” érezzék magukat a rendelő által nyújtotta környezetben.
  • Mert az adatvédelem, orvosi titoktartás teljesüléséhez, szükséges a helyiségek gondosan megtervezett elrendezése. Ezek a betegjogok csak akkor érvényesülhetnek, ha rendelő elrendezése és berendezése ezt lehetővé teszi.
  • Mert Önnek gondolnia kell a mozgáskorlátozott, vagy nehezebben mozgó pácienseire is, a rendelők akadálymentesítése pedig mindenképp szakember bevonását követeli meg.
  • Mert egy rendelőnek speciális bútorzatra van szüksége. Ügyelni kell a kényelmi, ergonómiai szempontokra, a gazdaságosságra is a bútorok kiválasztásánál. Azt sem szabad elfelejteni, hogy megfelelő teherbírású bútorzatot válasszon.
  • Mert egy rendelő berendezésének és elrendezésének több jogszabályi feltételnek kell megfelelnie ( pl. higiéniai követelmények, munkavédelmi követelmények).
  • Mert egy rendelő megfelelő megvilágításának megtervezése is komoly szaktudást igényel, hogy az megfelelő mennyiségű és minőségű fényt szolgáltasson, ugyanakkor megfeleljen a gazdaságosság követelményeinek.

Nem teljeskörű felsorolásunkból is levonható az a következtetés, hogy rendelőjének berendezésében, hatékony elrendezésében igényelje megfelelő szakember segítségét. Cégünk – megfelelő referenciák birtokában – vállalja orvosi- és fogorvosi rendelők berendezését. Megbízónk elképzeléseit maximálisan szem előtt tartva megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb megoldásokat, úgy hogy azok az ergonómia és a gazdaságosság követelményeinek is eleget tesznek. Bízzon meg minket, ne rendelőjének berendezése gátolja meg praxisának sikerét!

Íratkozzon fel hírlevelünkre!


Kövessen Minket a Facebookon