Költségvetés-,ütemterv készítése

Költségvetés-,ütemterv készítése


Építkezési költségvetés

Minden építkezés, beruházás esetén nem pusztán a létesítmény kivitelezésének időbeni megtervezésére van szükség, hanem a folyamat által igényelt anyagi erőforrások pontos leírására is. Maga a költségvetés elkészítése a tervek precíz áttanulmányozásával kezdődik. Először meg kell határozni azokat a munkamozzanatokat illetve pontos tételeket, melyek az építmény megvalósításához elengedhetetlenül szükségesek és az ár kialakításában segítenek. Az építtetőt védi a tételes költségvetés az átverésekkel szemben, illetve a tételes költségvetés sokat segíthet a kivitelező kiválasztásában is.

A részletes költségvetés tartalmazza a beépítendő anyagok mennyiségét, a szakipari munkák leírását, így egy megfelelően elkészített költségvetés alkalmas arra, hogy a különböző árajánlatokat össze tudja a megrendelő hasonlítani. Amikor a költségvetés különböző tételeihez árat társítunk, akkor születik meg az árazott költségvetés.

Árazatlan költségvetés esetén egyszerre több kivitelező tud ugyanazokra a munkafolyamatokra, illetve építőanyagokra ajánlatot tenni.

Ha cégünket bízza meg beruházása költségvetésének elkészítésével, pontos, precíz tételes költségvetést készítünk Önnek.

Egy jól elkészített költségvetés védi az építtetőt, hiszen a kivitelezőn számon kérhetővé válik, hogy mire szerződött, amennyiben a költségvetés a kiviteli szerződés alapját képezi. Ugyanakkor a kivitelezőt is védi a költségvetés, hiszen nem kérhető számon rajta olyan tétel, amely nem szerepelt a költségvetésben.

Építkezési ütemterv

Az építkezési ütemterv a beruházás megvalósításához szükséges erőforrásokat szervezi meg időben gondolkodva. Minden beruházásnak, építkezésnek, létesítmény megvalósításának van egy időbeni üteme, egy pontatlanul, nem elég részletesen elkészített építkezési ütemterv, bizony elég nagy károkat, csúszásokat, anyagi veszteséget képes okozni. Egy- egy nagyobb beruházás olyan komplex folyamatok összessége, melyeket csak megfelelő szakmai tudással és kivitelezésekben, beruházásokban szerzett tapasztalatokkal lehet megfelelően összehangolni, azaz egyáltalán nem mindegy, ki készíti el egy építkezés ütemtervét.

Ha minket bíz meg az ütemterv elkészítésével, biztos lehet benne, hogy a lehető legpontosabban fogjuk kidolgozni építkezésének ütemtervét. Egy megfelelően elkészített ütemterv garantálja, hogy az építés folyamata tervezhető, így a beruházás optimális költséggel, a tervezett építési időtartamot leginkább megközelítő átfutási idővel valósítható meg. Az építéshez szükséges erőforrások (munkaerő, gépek rendelkezésre állása, az építkezéshez szükséges anyagok megléte) időben tervezhetően, pontosan, kiszámíthatóan állnak rendelkezésre a teljes folyamat alatt, így költséget spórolhat és felesleges időbeni csúszásokat kerülhet el megbízónk. Tapasztalatunk és szakmai tudásunk biztosítja az elkészült ütemterv minőségét.

Íratkozzon fel hírlevelünkre!


Kövessen Minket a Facebookon